Vanligvis vil CTRL + + tastene kunne brukes for å øke størrelsen, og CTRL + - for å redusere den.
Har du hjul på musen, kan du bruke CTRL sammen med hjulet for å justere størrelsen. På Mac kan du bruke CMD + + og CMD + -.
Dette kurset har ingen fremtidige kursdato(er) oppført. Bruk skjemaet for å kontakte kursholderen for mer informasjon.
... En klargjøring av disse og hvordan de er blitt møtt med utgangspunkt i det kristne livssynets apologetikk, er derfor av stor relevans inn i samtidens livssynsmangfold. En slik videreføring av KL101 sitt fokus på livssyn og apologetikk er dermed svært aktuell.
Målgruppe, kompetanse og utdanningsløp
KL103 gir økt kompetanse i refleksjon over det kristne livssynets møte med spørsmål, innvendinger og alternativer, og dermed økt kompetanse for arbeid med formidling innen kristne organisasjoner og kirkesamfunn. Samtidig er emnet meget relevant for undervisning i ulike skoleslag.
Dette emnet bidrar også både til allmenndannelsen i et kristent perspektiv og til å gi større grunnlag for arbeid med intellektuelle spørsmål i ulike faglige sammenhenger, som blant annet filosofi, historie og psykologi.
KL103 inngår i MhGs bachelorgrad i kommunikasjon og livssyn. I det foreslåtte studieløpet er emnet plassert i andre semester. Emnet kan imidlertid også tas som enkeltemne i forbindelse med andre studieløp ved MhG eller som etter- og videreutdanning for ulike aktuelle formidlingsgrupper.
Studenter som ønsker å få innpasset KL103 i en bachelorgrad ved annen institusjon som omfattes av Lov om universiteter og høyskoler, må søke den institusjonen som tildeler graden om dette.
Mål
Gjennom arbeidet med emnet skal studentene tilegne seg:
Innhold
KL103 Apologetikk for det kristne livssynet: sentrale temaer
Emnet gir en grunnleggende innføring i sentrale grunntema for kristen apologetikk. Dermed videreføres introduksjonen som ble gitt i KL101-4, samtidig som det gir grunnlag for videreføringen av apologetiske tema i KL207, KL208, KL210, KL211, KL213 og KL215.
1. Tro og viten som apologetisk grunntema
2. Pluralisme og sannhet som apologetisk grunntema
3. Gud og virkeligheten som apologetisk grunntema
4. Mennesket og det onde som apologetisk grunntema
5. Kildene og historien som apologetisk grunntema
6. Jesu identitet og oppstandelse som apologetisk grunntema
7. Etikkens begrunnelse som apologetisk grunntema
Pensum (724 s.)
Organisering og arbeidsmåter
KL103 tilbys som fjernstudium og/eller lokalstudium. For fjernstudentene gjelder tre innledende obligatoriske kursdager, der undervisningen består av konsentrerte forelesninger og seminarer hvor sentrale temaer drøftes sammen med studentene. Den påfølgende undervisningen skjer i form av åtte nettleksjoner.
For lokale studenter gis undervisning i tilsvarende omfang, med vekt på forelesninger og seminarer hvor sentrale temaer drøftes sammen med studentene.
Arbeidet med to arbeidsoppgaver à 900 ord utgjør ellers en sentral læringsform.
For arbeidsoppgavene gjelder de faglige og formelle kravene som er spesifisert i gjeldende manual.
Internasjonalisering
Dette emnet planlegges også på engelsk, med desentraliserte kursdager i sentral-Europa og/eller England.
Arbeidskrav
For fjernstudentene er kursdagene obligatoriske. For lokalstudentene kreves tilstedeværelse på minst 75 % av undervisningen.
Følgende arbeidskrav må være oppfylt for å kunne gå opp til skriftlig hjemmeeksamen:
a) Arbeidsoppgavene må være levert innen fastlagt(e) frist(er)
b) Arbeidsoppgavene må være godkjent
c) Studieevaluering(er) skal være gjennomført innen fastlagt(e) frist(er)
Vurdering og vurderingsuttrykk
Vurderingen i KL103 består av skriftlig hjemmeeksamen over sju dager med et omfang på 4000 ord. For hjemmeeksamen gjelder de faglige og formelle kravene som er spesifisert i gjeldende manual.
Vurderingen skjer etter en gradert skala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått.
De generelle bestemmelsene om vurdering i Lov om universiteter og høyskoler gjelder også ved MhG. Det vises ellers til Forskrift om studier og eksamen ved Mediehøgskolen.
Les mer om Mediehøgskolen Gimlekollen
Se flere kurs fra Mediehøgskolen Gimlekollen (30)
Kontakt oss